פירה דוחן וכרובית
אביטל וזהר
במטבח עם זהר צמח וילסון ואביטל סבג – תפוח אדמה הפך לחלק נכבד מהארוחות שלנו. הוא יכול להיות מוגש אפוי, מטוגן (צ'יפס), מבושל במים, מעוך (פירה), או כחטיף מעובד (תפוצ'יפס).
אומנם יש בתפוח האדמה ערכים תזונתיים מסויימים, אך כשהוא נצרך יתר על המידה הוא עלול לגרום בעיות סוכר מכיוון שהוא מאוד עמילני.
פירה ממוקם במרומי האינדקס הגליקמי. הפירוש: פירה הופך מאוד מהר לסוכר בדם. על כן אנו נלמד היום להכין פירה ללא תפוח אדמה בעזרת שילוב של דגן וכרובית.
הדוחן הוא דגן למאכל בני אדם ובעלי חיים. נהוג להתבדח ולכנות אותו אוכל של ציפורים. כנראה שלציפורים יש טעם קולינרי טוב. לבני האדם כדאי לצרוך אותו עקב היותו עשיר בברזל, סידן, זרחן, ובויטמינים B-2 ו-B-3. הדוחן גם מכיל חומצות אמינו, חומצה פיטית, ולציטין. דוחן עשוי לסייע בהורדת רמת הכולסטרול וצמצום נשירת שיער שמקורה בטיפולים כימותרפיים לסרטן. ניתן להשתמש בדוחן במקום חיטה, בייחוד עבור אלו הסובלים מצליאק או אלרגיה לגלוטן.
במתכון נשתמש בחומץ אומבושי המופק משזיף האומבושי היפני המסייע בחיסול בקטריות במעיים, הקלה בכאבי בטן, הפחתת כאבי ראש, ושיפור ספיגת הסידן בגוף. מוצרי אומבושי כגון חומץ, ממרח, ושזיפים כבושים ניתן להשיג בחנויות הטבע במדפים בהם נמכרים רטבי סויה, ממרח מיסו, ואצות (המחלקה המאקרוביוטית).
נשמח לשמוע מכם שאלות ותגובות לגבי המתכונים בפורום התזונה
המצרכים הדרושים:
(לכמות של 6 מנות)
1 ספל דוחן
2 ספלי מים
1/2 כרובית בינונית – חתוכה
2 שיני שום – חתוכות
1/4 ספל פטרוזיליה – קצוצה
1 כף שמן זית
1 כף חומץ אומבושי
1/2 כפית מלח ים אטלנטי אפור גס או מלח הימלאיה ורוד
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
להשרות את הדוחן במים לפרק זמן של בין שעה לשמונה שעות (תלוי כמה זמן עומד לרשותכם. עדיף לכיוון השמונה שעות).
בעזרת מסננת לשפוך את המים ולשטוף את הדוחן.
לשים שני ספלי מים בסיר עם המלח ולהביא לרתיחה.
להוסיף את הדוחן, הכרובית, והשום.
להנמיך את הלהבה ולבשל על אש קטנה כשהסיר מכוסה במשך 20 דקות או עד שהדוחן מבושל ואין יותר מים בתחתית הסיר. חשוב: לא לערבב בזמן הבישול.
לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה בערך 10 דקות.
להוסיף שמן זית, חומץ אומבושי, ופלפל שחור.
למעוך עם מועך תפוחי אדמה או לערבב במערבל מזון (בלנדר) או מעבד מזון (מג'ימיקס).
לקשט עם הפטרוזליה ולהגיש.
מחבר המאמר: אביטל סבג וזהר צמח וילסון
אודות כותב המאמר: אימא גאה לחמישה בנים, שפית של מזון בריא, מומחית לרפואה סינית, מתגוררת ועובדת בתל אביב ונמצאת בגיל הזהב של חיי, תרתי משמע. היום, כשהגעתי לגיל הזהב, אני טבעונית לא פנאטית ומאושרת מהשינוי שעשיתי בחיי, והשליחות שלי היא לעזור גם לאנשים אחרים להצליח בשינוי ולגלות את מתנותיו של הטבע. מקום העבודה שלי הוא גם הבית שלי. שם נמצאת הקליניקה בה אני מטפלת ומייעצת, ושם גם הקמתי את המתחם, ללמידה ולבישול טבעוני, בו לומדים בכל השבוע בני כל הגילים, מילדים ועד לבני גיל הזהב.
זהר צמח וילסון: זהר צמח וילסון – מורה ויועץ בגישת התזונה האינטגרטיבית. מייסד מרכז Alok Holistic Health בניו יורק. מנחה ומרצה בתחום הבריאות והתזונה בארץ ובעולם. לימד והדריך ב-Institute for Integrative Nutrition בארה"ב. יועץ בריאות הוליסטית מוסמך על ידי ה-American Association for Drugless Practitioners. חבר ב-Psi Chi, אגודת הכבוד הלאומית האמריקאית בפסיכולוגיה
אימייל: לחץ כאן
כתובת אתר: לחץ כאן
פסטיבל נומיינד סתיו
5-7/12/2024
3 ימים של חגיגה לגוף ולנשמה – סדנאות, הרצאות, מסיבות והופעות
מרכז ההזמנות פתוח 24/7: 058-6244117
לתוכניה לחץ כאן
טיול מאורגן לגואטמלה וקוסטה ריקה
15-29/5/2025
טיול עומק לגואטמלה וקוסטה ריקה – להכנס לתוך חלום
מרכז ההזמנות פתוח 24/7: 058-6244117
לתוכניה לחץ כאן
טיול מאורגן למקסיקו וגואטמלה
13-28/1/2025
טיול עומק למקסיקו וגואטמלה – להכנס לתוך חלום
מרכז ההזמנות פתוח 24/7: 058-6244117
לתוכניה לחץ כאן