דייסת שיבולת שועל עם ג'ינג'ר
אביטל וזהר
במטבח עם זהר צמח וילסון ואביטל סבג דייסת שיבולת שועל עם ג'ינג'ר
הרמב"ם ידוע באימרתו "בבוקר תאכל כמו מלך, בצהריים כמו נסיך, ובערב כמו אביון." אני לא חושב שכשהוא אמר לאכול בבוקר כמו מלך הוא התכוון לבופה של בית מלון בטורקיה. הכוונה בלאכול כמו מלך היא בניחותא, לא מחטף של ביס מסנדוויץ' תוך כדי ההכנות של לפני היציאה לעבודה.
מכירים מהסרטים האמריקאים את אשת הקריירה הניו יורקית עם החליפה המחוייטת ונעלי העקב המנפנפת למונית צהובה? ביידה השניה היא אוחזת כוס קפה מקרטון ומאפין, הגירסה האמריקאית לקפה ומאפה. בתוך המונית היא שותה ונוגסת בחופזה, תוך כדי ניהול שיחה בנייד עם המזכירה שלה, "תכיני לי את התיק של אברמוביץ' ותתקשרי למר ווינטרוב לנסות לדחות את הפגישה."
אותה אשת עסקים מטופחת עשויה לגור בפנטאוז מטופח על השדירה החמישית עם נוף מהמם לסנטרל פארק, אך ארוחת הבוקר הזו שלה דומה יותר לאכילת מנת קרב באמצע מלחמה מאשר למלכה המתענגת על כל ביס. זו לא הכמות, זו האיכות.
הנה מתכון פשוט וזריז להכנה שיסייע לנו לפתוח את הבוקר בצורה אחרת. הקפידו על איכות המוצרים – מרבית חלבי האורז והסויה הנמכרים היום מכילים סוכר, מלח, ועוד חומרים בלתי רצויים.
העדיפו אורגני ללא הרכיבים המיותרים הללו. עבור ההמתקה השתמשו בסילאן או בסירופ מייפל. גם כאן שימו לב שלסילאן לא הוסיפו סוכר ושהמייפל אמיתי ולא "סירופ בטעם מייפל" שבו יש הכל פרט למייפל.
המצרכים הדרושים ל-3 מנות:
1 ספל שבבי שיבולת שועל
2 ספלים מים או 1 ספל מים ו-1 ספל חלב אורז או חלב סויה
1/4 ספל צימוקים או חמוציות לא מסוכרות
1/4 ספל אגוזי מלך כתושים או גרעיני חמניה לא קלויים
2 כפיות שורש ג'ינג'ר מגורר
1 כף סילאן (ללא סוכר) או סירופ מייפל אמיתי
אופן ההכנה:
להביא מים לרתיחה
להוסיף שבבי שיבולת שועל, צימוקים/חמוציות, ג'ינג'ר, וקמצוץ מלח ים גס אטלנטי
להנמיך את האש ללהבה נמוכה
לבשל עד שהמים נספחו ושיבולת השועל הופכת למרקם קרמי (בערך 7 דקות)
להוסיף את אגוזי המלך/גרעיני החמניה והסילאן/מייפל
מחבר המאמר: אביטל סבג וזהר צמח וילסון
אודות כותב המאמר: אימא גאה לחמישה בנים, שפית של מזון בריא, מומחית לרפואה סינית, מתגוררת ועובדת בתל אביב ונמצאת בגיל הזהב של חיי, תרתי משמע. היום, כשהגעתי לגיל הזהב, אני טבעונית לא פנאטית ומאושרת מהשינוי שעשיתי בחיי, והשליחות שלי היא לעזור גם לאנשים אחרים להצליח בשינוי ולגלות את מתנותיו של הטבע. מקום העבודה שלי הוא גם הבית שלי. שם נמצאת הקליניקה בה אני מטפלת ומייעצת, ושם גם הקמתי את המתחם, ללמידה ולבישול טבעוני, בו לומדים בכל השבוע בני כל הגילים, מילדים ועד לבני גיל הזהב.
זהר צמח וילסון: זהר צמח וילסון – מורה ויועץ בגישת התזונה האינטגרטיבית. מייסד מרכז Alok Holistic Health בניו יורק. מנחה ומרצה בתחום הבריאות והתזונה בארץ ובעולם. לימד והדריך ב-Institute for Integrative Nutrition בארה"ב. יועץ בריאות הוליסטית מוסמך על ידי ה-American Association for Drugless Practitioners. חבר ב-Psi Chi, אגודת הכבוד הלאומית האמריקאית בפסיכולוגיה
אימייל: לחץ כאן
כתובת אתר: לחץ כאן
פסטיבל נומיינד סתיו
5-7/12/2024
3 ימים של חגיגה לגוף ולנשמה – סדנאות, הרצאות, מסיבות והופעות
מרכז ההזמנות פתוח 24/7: 058-6244117
לתוכניה לחץ כאן
טיול מאורגן לגואטמלה וקוסטה ריקה
15-29/5/2025
טיול עומק לגואטמלה וקוסטה ריקה – להכנס לתוך חלום
מרכז ההזמנות פתוח 24/7: 058-6244117
לתוכניה לחץ כאן
טיול מאורגן למקסיקו וגואטמלה
13-28/1/2025
טיול עומק למקסיקו וגואטמלה – להכנס לתוך חלום
מרכז ההזמנות פתוח 24/7: 058-6244117
לתוכניה לחץ כאן