ארטישוק ירושלמי בפיוג’ן מרוקאי
אביטל סבג
אחד מהמתכונים הנפלאים מבית אימא. אבא שלי, שהפרידה ממנו השנה הוסיפה עוד עומק לעשיה שלי במטבח, היה מתענג ואוהב ביותר את התבשיל הזה. אני לגמרי מבינה אותו. טקסטורה הנימוחה של הארטישוק בחיך, לאחר בישולו, יוצרת חוויה קולינרית מרגשת.
צילום: מיכל לנרט
במרוקו התבשיל המקורי מכונה “בטטה קסביה”. התבשיל היה בנוכחות בשר. ואפילו אין לו קשר לארטישוק ואף לא לירושלים! מנה מושלמת לחורף! קלה להכנה וכייף לארח איתה. המתכון והצילום לקוחים מוך ספרי החדש “חמש עונות במטבח – בישול טבעוני ברוח הזן”. הספר יצא לאור בתחילת 2014.
♦ המצרכים הדרושים לכמות של ארבעה סועדים:
2 בצלים
3 שיני שום
קילו ארטישוק ירושלמי
כף גדושה כורכום
כפית קימל טחון
כפית פלפל שחור
כפית גדושה מלח גס אפור אטלנטי
מים מעל גובה הארטישוק
כף שמן זית
♦ אופן ההכנה:
מקלפים את קליפת הבצל, שוטפים וקוצצים ומכניסים לסיר יחד עם שמן הזית ומאדים עד שמזהיב. מקלפים ושוטפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים אותו לקוביות גדולות, מוסיפים את הארטישוק לסיר, מוסיפים את השומים והתבלינים יחד עם המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-45 דקות עד שהארטישוקים רכים אך לא יותר מדי בכדי שלא יתפרקו. להגיש על מצע אורז מלא או בורגול.
מחבר המאמר: אביטל סבג
אודות כותב המאמר: אימא גאה לחמישה בנים, שפית של מזון בריא, מומחית לרפואה סינית, מתגוררת ועובדת בתל אביב ונמצאת בגיל הזהב של חיי, תרתי משמע. היום, כשהגעתי לגיל הזהב, אני טבעונית לא פנאטית ומאושרת מהשינוי שעשיתי בחיי, והשליחות שלי היא לעזור גם לאנשים אחרים להצליח בשינוי ולגלות את מתנותיו של הטבע. מקום העבודה שלי הוא גם הבית שלי. שם נמצאת הקליניקה בה אני מטפלת ומייעצת, ושם גם הקמתי את המתחם, ללמידה ולבישול טבעוני, בו לומדים בכל השבוע בני כל הגילים, מילדים ועד לבני גיל הזהב.
אימייל: לחץ כאן
כתובת אתר: לחץ כאן
פסטיבל נומיינד אביב
8-10/5/2025
3 ימים של חגיגה לגוף ולנשמה – סדנאות, הרצאות, מסיבות והופעות
מרכז ההזמנות פתוח 24/7: 058-6244117
לתוכניה לחץ כאן
טיול מאורגן לגואטמלה וקוסטה ריקה
15-29/5/2025
טיול עומק לגואטמלה וקוסטה ריקה – להכנס לתוך חלום
מרכז ההזמנות פתוח 24/7: 058-6244117
לתוכניה לחץ כאן
טיול מאורגן לקוסטה ריקה בפסח
5-16/4/2025
טיול עומק למקסיקו וגואטמלה – להכנס לתוך חלום
מרכז ההזמנות פתוח 24/7: 058-6244117
לתוכניה לחץ כאן